AKTUELNO

Direktor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović govorio je za Pink aktuelnim političkim i društvenim temama, ali i o spekulacijama o navodnoj korupciji u toj ustanovi.

- Moramo da kažemo da imamo briljante rezultate u okolnostima u kojima smo radili. Treba imati snage pa se suočiti sa činjenicama - rekao je Đurović gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

- Prvi put ću u javnosti govoriti o tome, neka to čuje i Srbija...Da u Beogradskoj poslovnoj školi nije postojao oblik nasilja koji postoji da u teoriji i u praksi da u BPŠ nije primenjen, a  promoteri toga bili su čelnici i rukovodioci u prethodnom mandatu, pa i mnogo ranije. Ja nisam srećan što to moram da kažem, ali to je tako - rekao je Đurović.

Kako kaže nije slučajno dao 30 otkaza za tri godine.

Đurović je precizirao da je čak 25 otkaza je iz nastave. - Šta su sve uradili, kakvi su to bili aranžmani bili...Postoje ljudi koji nisu smeli da dotaknu stepenik BPŠ, a ne da ih postavite pred studente - dodao je on.

On tvrdi da je malo pre njegovog mandata nestalo 10 miliona evra sopstevnih sredstava za šta je potpisana prijava za organitzovani kriminal, ali do sada nije bilo rezultata. Đurović

Đurović je pohvalio rad BPŠ i njene rezultate, te najavio je da će ove godine biti implementiran standardi i kriterijumi prema sistemu kvaliteta iz 2015. godine, što niko do sada u Srbiji nije uradio.

U emisiji je gostovao i predsednik Beogradskog odbora vojvođanskih Mađara Nebojša Marjanović koji je rekao da to telo snažno radi na jačanju srpsko- mađarkog prijateljstava.

- Predsednik Vučić i mađarski premijer Orban su pre svega prijatelji. Očigledno je da više ne postoje otvorena pitanja, rade se sukpi i važni zajednički privredni projekti. Postoji snažna podrška Mađarske evropskom putu Srbije – naveo je Marjanović.

#Direktor

#škola

'